Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون میراث فرهنگی اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان همدان با اشاره به اینکه نگهداری و مرمت بقعه متبرکه امامزاده یحیی(ع) شهر همدان اعتبار می‌خواهد، گفت: از وضعیت بقعه کاملا مطلع هستیم اما از سال 90 تا کنون اعتباری نداشته‌ایم و هر گونه مرمتی که بخواهیم در آنجا انجام دهیم، نیاز به تهیه نقشه و تأیید آن توسط سازمان میراث فرهنگی دارد و نمی‌توان بدون حکم سازمان این بقعه را مرمت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، محسن ترابی سه‌شنبه 21 فروردین در جلسه بررسی مشکلات بقعه امامزاده یحیی(ع) با حضور اعضای کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر همدان، افزود: اگر از سال ۷۰ خدمات و اقدامات میراث فرهنگی نبود این بقعه به طور قطع تخریب شده بود چرا که بر اساس آثار به دست آمده از آن بنا، این بقعه مربوط به دوره صفویه است و علت پابرجا ماندنش حفظ و نگهداری آن است.

وی ادامه داد: اعتبارات میراث فرهنگی بسیار کاهش یافته و اعتبارات مربوط به مناطق محروم نیز از طریق اوراق تأمین می‌شود که تا امروز محقق نشده و این از دیگر مشکلات پیش‌روی مرمت بقعه‌ها نیز هست.

ترابی خاطرنشان کرد: از دهه ۷۰ مرمت داخلی بقعه، بام‌سازی و استحکام‌بخشی آن، تهیه طرح سردَر ورودی بقعه در فاز نخست، تأسیسات برقی، پاکسازی سرداب و ایجاد سرویس بهداشتی انجام شده است و در حال حاضر اقداماتی مانند تثبیت ایوان، مرمت ناودانی و ارتباط آنها به کانال‌های دفع رطوبت و بازسازی دیوارهای بقعه که نیاز به مرمت فوری دارد، باید انجام شود.

وی با اشاره به وضعیت مسجد جامع شهر همدان نیز گفت: مسجد جامع بیش از ۷ میلیارد تومان هزینه نیاز دارد به طوریکه از مجموع ۱۸۰۰ اثر موجود در استان، ۵۰ درصد از آثار هر کدام 50 میلیون تومان اعتبار می‌خواهد و تأمین چنین اعتباری بسیار سخت است.

ترابی با بیان اینکه میراث فرهنگی در حوزه مرمت بقاع متبرکه با کمک اوقاف هزینه کرده است، افزود: در حال حاضر تا چند روز آینده اوراق ارائه می‌شود تا بدین ترتیب برخی از مشکلات حل شود.

شهرداری برای مرمت امامزاده یحیی(ع) مساعدت کند

عضو هیئت امنای امامزاده یحیی(ع) شهر همدان نیز با بیان اینکه مرمت امامزاده یحیی(ع) نیاز به مساعدت شهرداری و شورای شهر دارد، گفت: این امامزاده از نوادگان امام حسن مجتبی(ع) بوده و در زمان خود رهبری علویوم را بر عهده داشته‌اند به طوریکه بنای این بقعه متبرکه متعلق به قرن ششم است.

لطفی با تأکید بر اینکه این بنای تاریخی چند بار در گذشته مرمت شده است و اگر به آن رسیدگی نشود در آینده متضرر خواهیم شد، افزود: این بنا در بهترین موقعیت قرار دارد اما وضعیت ساختمان بقعه نامناسب است.

وی اضافه کرد: بخشی از دیوار در حال فرو ریختن است و ممکن است به مردم آسیب وارد کند بنابراین اگر اداره اوقاف در زمینه مرمت این بنا ما را یاری نکند برای تامین هزینه های خادم مجموعه نیز با مشکل رو به رو میشویم.

لطفی با اشاره به مرمت‌های مورد نیاز امامزاده یحیی اظهار کرد: این اثر تاریخی نیاز به مرمت و ساخت گلدسته دارد و از طرفی الان برخی کارهای بازسازی و مرمت در حال انجام است و نیاز دارد تا سریع‌تر به اتمام برسد چرا که برای مردم ایجاد زحمت کرده است.

وی تصریح کرد: جلسه‌ای هم در سال ۹۴ با شورای شهر داشتیم و مقرر شد علاوه بر راه‌اندازی پل عابر پیاده در این محوطه، نصب تابلوی راهنمای امامزاده و تبلیغ و انتشار اطلاعات این امامزاده در بین تبلیغات نوروزی برای مسافران در دستور کار قرار گیرد.

لطفی با بیان اینکه همچنین طرح احداث چند چشمه سرویس بهداشتی در منطقه را اجرایی کند که متأسفانه عملی نشده است، تأکید کرد: از شهرداری انتظار داریم موضوع پارکبان را تصحیح کند چرا که سبب به زحمت افتادن زائران مسن شده است.

وی با اشاره به اینکه باید فضای بیرونی امامزاده گل‌کاری شود، ادامه داد: در حال حاضر فضای اطراف و روبروی امامزاده خاکی و آلوده است و نیاز به زیباسازی دارد.

وی با بیان اینکه بیش از ۳۵۰ میلیون تومان طی 6 سال گذشته برای مرمت این بنا توسط هئیت امنا هزینه شده است، یادآور شد: میراث فرهنگی تا امروز به ما کمکی نکرده و بخشی از هزینه‌ها توسط خیران اوقاف و وام تأمین شده و اوقاف هم ۷۰ میلیون در این زمینه کمک کرده است.

هزینه 110 میلیونی برای مرمت امامزاده یحیی(ع) شهر همدان

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان همدان نیز گفت: اوقاف شهرستان همدان طی سه سال گذشته 110 میلیون تومان برای مرمت آستان مقدس امامزاده یحیی(ع) شهر همدان هزینه کرده است.

حجت‌الاسلام سیدعلی حسینی با بیان اینکه تولیت امامزاده‌ها با اوقاف است، اعلام کرد: تلاش کرده‌ایم در کنار هئیت‌امنا دغدغه‌ها را رفع کنیم اما واقعیت این است که ما در اوقاف درآمد خاصی نداریم و نذورات هر بقعه صرف همان بقعه می‌شود البته این مبلغ هم کم است.

وی ادامه داد: سعی کردیم از درآمدهایی که در اختیار داریم به سمت مرمت امامزاده سوق دهیم به طوریکه در سه سال گذشته ۱۱۰ میلیون تومان هزینه شده و هم‌اینک در حال احداث سردَر جدید آن هستیم.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان همدان خاطرنشان کرد: انتظار می‌رود اداره‌کل میراث فرهنگی استان نسبت به تهیه طرح جامع این بقعه متبرکه اقدام کند تا طرح‌ها به خوبی انجام شود.

حسینی با تأکید بر اینکه هدف ما ارتقاء جایگاه بقاع متبرکه است، یادآور شد: طرح آرامش بهاری که با رویکرد فرهنگی در امامزاده‌ها برگزار می‌شود از جمله اقدامات است که خوشبختانه مورد استقبال قرار گرفت.

عضو شورای اسلامی شهر همدان نیز در ادامه با تأکید بر اینکه ما به بقعه امامزاده یحیی(ع) باید به چشم ظرفیت فرهنگی و ‌گردشگری نگاه کنیم، گفت: در این راستا باید هر دستگاهی به وظیفه خود عمل کند.

مسعود عسگریان خاطرنشان کرد: با وجود زحمات زیادی که تا کنون کشیده شده این بقعه نیاز به اقداماتی دارد که باید انجام شود بنابراین پیشنهاد می‌کنم کارهای دارای اولویت را اعلام کنند تا هر کدام از نهادها بخشی از آنها را انجام دهند.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۱۴۷۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخریب آثار تاریخی در باران شدید کرمان؛ قسمت اسلامی قلعه نرماشیر ریخت

در جریان بارندگی‌های اخیر و سیلابی که در استان‌های سیستان و بلوچستان، کرمان، یزد و اصفهان به‌راه افتاد بسیاری از بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی دچار آسیب‌های جدی شدند. پیگیری از مسئولان میراث فرهنگی استان سیستان و بلوچستان مشخص کرد که بیش از ۱۸۴ میلیارد ریال به بنا‌ها و آثار تاریخی استان آسیب وارد شده است. روز گذشته نیز فعالان میراث فرهنگی در زواره خبر دادند که آبگرفتگی، ۲۰۰ خانه تاریخی را تخریب کرده و خسارت شدیدی به ۱۰ خانه صفوی و قاجاری زواره وارد شده است.

  بخش اسلامی قلعه نرماشیر کاملاً فروریخته

به گزارش ایلنا، «محسن موحدی» معاون میراث فرهنگی استان کرمان نیز به تخریب بنا‌های تاریخی استان پس از بارندگی‌های اخیر اشاره کرد و گفت: استان کرمان منطقه جغرافیایی بسیار وسیعی است که آثار و بنا‌های تاریخی این استان در اقلیم کوهستانی و کویری آن پراکنده هستند.

او گفت: اغلب آثاری که در استان کرمان به دنبال بارش‌های اخیر دچار آسیب شده‌اند مربوط به اقلیم کویری است چراکه در بنا‌های این منطقه معمولا بیشترین مصالحی که به‌کار رفته، خاک و کاهگل است.

موحدی درخصوص آمار موجود و میزان خسارتی که سیل به بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی وارد کرده است، اعلام کرد: اداره میراث فرهنگی استان کرمان همچنان در حال جمع‌بندی خسارات سیل کرمان است که به محض تکمیل به وزارت میراث فرهنگی ارسال می‌شود، اما مهمترین آثاری که هم‌اکنون تخریب شده‌اند یخچال تاریخی سیرجان و قلعه نرماشیر است که قسمت مربوط به دوره اسلامی آن کاملا فروریخته.

معاون میراث فرهنگی افزود: خوشبختانه پلان و نقشه‌های بنا‌های تاریخی تخریب شده موجود هستند که بر اساس اطلاعات موجود می‌توان این بنا‌ها را به‌سرعت مرمت و بازسازی کرد.

نجات یخچال خراب سیرجان پس از بارندگی!

یخچال تاریخی سیرجان که سال‌ها قبل بدون توجه به تذکر میراث فرهنگی توسط مالک به‌صورت کاملا خودسرانه و غیراصولی مرمت شده بود، گنبد آن در جریان بارندگی و سیلاب اخیر، فروریخت.

معاون میراث‌فرهنگی استان کرمان درباره این اثر گفت: یخچال تاریخی سیرجان که یکی از مهمترین بنا‌های تاریخی کرمان است سال‌ها قبل بدون اخذ مجوز و توجه به تذکرات میراث فرهنگی توسط مالک مرمت شد که در آن زمان امکان مداخله توسط کارشناسان میراث فرهنگی وجود نداشت چراکه هر اقدامی صورت می‌گرفت این اثر تاریخی بیشتر تخریب می‌شد.

او گفت: یخچال تاریخی سیرجان، اما پس از بارندگی دچار تخریب جدی شد و گنبد مرمت شده آن فرو ریخت که درحال حاضر با توافقی که با مالک صورت گرفته، قرار است این بنای ارزشمند با اصولی علمی مرمت شود تا پایداری خود را در مواجهه با بلایای طبیعی حفظ کند.

موحدی، اما در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چه تعداد بنای تاریخی شاخص در استان کرمان وجود دارد که توسط مالکین دچار دخل و تصرف‌های جدی می‌شود، ادامه داد: این سوال سختی است، اداره میراث‌فرهنگی استان کرمان تلاش دارد آثار و بنا‌هایی که در اختیار بخش خصوصی و دولتی هستند را به‌طور مداوم رصد کند. درحال حاضر بنا‌هایی که در اختیار میراث فرهنگی وضعیت خوبی دارند و در شرایط مناسبی نگهداری می‌شوند، اما بنا‌هایی که در اختیار دستگاه‌های دولتی از جمله اوقاف هستند به دلیل وجود وارث بیشتر مورد آسیب و تخریب قرار می‌گیرند.

دیگر خبرها

  • افزایش شمار قربانیان فرونشست بزرگراه در جنوب چین
  • تابوت‌های باستانی «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند
  • تابوت‌های باستانی ‌محوطه‌ «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند
  • می گوید: جسد موجود در تابوت‌ها سالم بودند اما...+ عکس | ماجرای ویدئوی جنجالی تابوت‌های باستانی خوزستان چیست؟
  • خانه انصاری ارومیه میزبان گردشگران خواهد شد
  • حفاظت از خانه‌های تاریخی آذربایجان‌غربی در اولویت است
  • ماجرای ویدیوی منتشرشده در خصوص تابوت‌های جوبجی چیست؟
  • ویدیوی منتشرشده در خصوص تابوت‌های جوبجی مربوط به سال ۱۳۹۸است
  • تخریب آثار تاریخی در باران شدید کرمان؛ قسمت اسلامی قلعه نرماشیر ریخت
  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان